Vlaamse Academie Eetstoornissen
Links

Interessante links voor wie meer informatie zoekt
 

Eetexpert vzw

Dit kenniscentrum ondersteunt al wie professioneel betrokken is in de zorg voor mensen met: 

  • gewichtsproblemen (ondergewicht, overgewicht, obesitas) 
  • eetproblemen (anorexie of anorexia nervosa, boulimie of boulimia nervosa, eetbuistoornis en binge eating, en andere eetstoornissen

Hulpverleners, beleidsverantwoordelijken en pers kunnen er terecht voor kennis en advies, verwijshulp, werkmateriaal, praktijkondersteuning en vorming, maar ook leerkrachten(teams) kunnen voor preventietrainingen terecht bij Eetexpert. 

 

Vereniging Anorexia Nervosa Boulimia Nervosa

De patiënten- en familievereniging ANBN biedt (anoniem) informatie, advies en ondersteuning aan iedereen met vragen over eetstoornissen. Zowel familieleden, partners als mensen met een eetstoornis kunnen er terecht voor informatie, het ontmoeten van lotgenoten en het delen van ervaringen. Wie op zoek is naar informatie kan contact opnemen via een online forum, telefoonnummer of e-mail. Daarnaast is iedereen welkom in het Inloophuis te Leuven of in de Inloopmobiel op verschillende locaties in Vlaanderen. 

 

Nederlandse Academie Eetstoornissen 

De NAE is een vereniging voor professionals die werken met cliënten met eetstoornissen. Zij heeft tot doel de structuur en kwaliteit van zorg voor patiënten met een eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen.

 

Academy for Eating Disorders

AED is een wereldwijde professionele organisatie die zich focust op expertise in onderzoek, onderwijs, behandeling en preventie van eetstoornissen.

 
HomeOver VAELidmaatschapCoronaCongresWebinarLinksContact